İztar Dasol Potasio


  • İdeal oranlarda bitkilerde potasyum ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmış bir üründür. Üretiminde kullanılan özel organik şelatları ile bitki tarafından topraktan ve yapraktan potasyum alımı maksimize edilmiştir.
  • Potasyumlu NPK gübrelemesi için ideal oranlarda olup içeriğindeki mikro elementleri ile de ideal bir gübredir.
Dasol Potasio;
  • Dokularda ligninleşmeyi (odunlaşmayı) engellemekte,
  • Turgor basıncını dengelemekte,
  • Karbonhidrat değiş tokuşunda etkili olmaktadır.
  • Yükseltgenme ve indirgenme reaksiyonlarını bitki bünyesini düzenlemekte,
  • Kuraklığa, dona ve hastalıklara karşı direnci arttırmaktadır.
  • Dasol Potasio kaliteli ve aroması yüksek meyveler için vazgeçilmez bir üründür.

POTASYUM EKSİKLİĞİNDE:
  • Alt yaşlı yaprakların kenarlarında sarı nekrozlar ve ölü dokular oluşur.
  • Bitki dokularında ve hücre organ ellerinde anormal gelişmeler gözükür.
  • Gövde zayıflar ve incelir.
  • Meyvelerde renk oluşumu bozulur.
  • Meyvelerde kalite düşer ve depo ömrü kısalır.
  • Özellikle viral hastalıklar gevşek dokudan dolayı daha yoğun gözlemlenir.

EKSİKLİĞİNDE BİTKİLERDE OLUŞAN BELİRTİLER:
Elma ve Armut: Yaprak kenarlarında kırmızı-kahverengi lekeler ve içe doğru

kurumalar gözükür. Bu tip yapraklar uzun süre dökülmeden durabilir. Meyveler küçük, soluk ve kalın kabuklu olup şeker miktarları düşük ve tatları ekşi olur.
Şeftali, Kayısı ve Kiraz: Yaprak kenarları kırmızımsı kahverengi olur ve kıvrılmalar meydana gelir. Zayıf çiçek oluşumunu takip eden meyveler normalden küçük olur, renk ve aroma bozuklukları gözlemlenir.
Bağ: Yaprak kenarlarında sararma, zamanla kırmızımsı kahverengileşme oluşur. Çiçeklenme zayıftır, meyve tutumu azdır, meyveler ekşi olur.
Patates: Yapraklar koyu yeşil metalik bir renk alır. Bitkide bodur çalılaşma görülür. Yaprak ayasında nokta nokta lekeler ve kıvrılmalar meydana gelir, aynı lekeler patates üzerinde de gözükür. İç kısımda kahverengileşme meydana gelir, depoda ise nişasta ve kuru madde azaldığından yumrular kesildiği zaman bir saat içinde iç kararması gözlemlenir.
Domates: Gövde ince ve zayıf olup yaprak kenarlarında sarı lekeler oluşur ve kuruma başlar. Meyvelerde olgunlaşma düzensiz olur. Lekeli olgunluk yoğunlaşır.
Hıyar: Yaprak kenarlarında sarı lekeler halinde kuruma görülür. Meyeler yumuşak ve gövde ince olur.
BİTKİ BÜNYESİNDEKİ DOĞRUDAN ETKİSİ: Potasyum bitkilerde yer alan bütün CO enzimlerinin yapı taşıdır, bu nedenle potasyum bitki bünyesi için çok önemlidir.


ÜRÜN ÇEŞİDİ UYGULAMA DOZLARI / 100 LT YAPRAKTAN UYGULAMA
SERA SEBZELERİ 200-250 gr
AÇIK ALAN SEBZELERİ 200-250 gr
BAĞ 200-250 gr
ÇİLEK 200-250 gr
KAVUN - KARBUZ 200-250 gr
ELMA 200-250 gr
KAYISI 175-200 gr
KİRAZ - ŞEFTALİ 175-200 gr
NARENCİYE 175-200 gr

FINDIK - FISTIK

175-200 gr
MISIR 175-200 gr
PATATES 100-150 g
TÜTÜN 150-200 gr
SERA SEBZELERİ 250-300 gr / Da TOPRAKTAN UYGULAMA
AÇIK ALAN SEBZELERİ 200-250 gr / Da
PAMUK 175-200 gr / Da
TAHILLAR 200-300 gr / Da
ÇİLEK 250-350 gr / Da
ŞEKER PANCARI 400-500 gr / Da
BAĞ 300-450 gr / Da
10-15 GÜN ARA İLE 2-3 UYGULAMA YAPARAK TEKRARLAYINIZ.

Bu dozlar tavsiye edilen dozlar olup bitkinin vejatatif evresine gore arttılır veya azaltılabilir. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.