Dasol Fulvicol Powder


Fulvik asit, belirli mantarların ürettiği sarı renkli bir humik maddedir. Bilindiği gibi topraktaki organik maddelerin ana içeriği humustur. Bitkiler öldükten sonra bazı mantarlar, ayrışmalarına yardımcı olur ve bu ayrışmadan arta kalan ham organik bileşiklerin kendileri de sonuçta, toprağın bir parçası haline gelirler. Kuru toprak, bataklıklar ve kömür gibi jeolojik katmanlar, fosil yakıt ve linyit; hepsinin içeriğinde humus vardır. Fulvik asit ise, su bazlı humusta çözünebilir bazı organik asitlerin bir karışımıdır. Fulvik asit bitkilerdeki tüm

hücrelere, mükemmel bir uyum içinde, iyonize mineraller, enzimler ve oksijen taşır. Bu takviyeler iyonik formda olduklarından hücreler tarafından doğal bir sıvı olarak tanınır ve rahatça emilirler. Besin ve minerallerin taşıyıcısı olan fulvik asit elektrolitleri, mineraller, makro ve mikro besinler ve vitaminlerin kökten ve yapraktan emilimini, büyük ölçüde yükseltir. Ayrıca, bu besin maddelerinin hücre zarlarından, kullanım yeri olan hücrelere geçmelerini de arttırır.


ÜRÜN ÇEŞİDİ UYGULAMA ZAMANI UYGULAMA DOZLARI TOPRAKTAN UYGULAMA
TARLA BİTKİLERİ EKİM ÖNCESİ SIVI GÜBRELERE KATILARAK KULLANLABİLİRDİĞİ GİBİ DOĞRUDAN KATI GÜBRELERLE HARMANLAMA YAPILARAK TOHUM YATAĞINDA YA DA KÖK BÖLGESİNE UYGULANABİLİR, OT İLAÇLARI İLE BİRLİKTE KULLANILABİLİR 175 -225 gr / da
EKİM SONRASI SIVI VE KATI GÜBRELERLE KARIŞTIRILARAK KULLANILABİLDİĞİ GİBİ TEK BAŞINA YOHUM YATAĞINA UYGULANABİLİ
SEBZELER FİDE ŞAŞIRTMADA HAZIRLANAN SOLÜSYONA KÖKLER BANDIRILI 225-325 gr/ d
BÜYÜME DÖNEMİNDE SULAMA SİSTEMİNE KATILARAK TAT 250 gr / 100 LT su
DAMLAMA VEYA YAĞMURLAMADA, TAVSİYE EDİLEN DOZ AYRI BİR KAPTA ERİTİLEREK KULLANILIR
MEYVELER / AĞAÇ BAŞI ÇİÇEKLENMEDE, MEYVE OLUŞUMUNDA, MEYVE BÜYÜMESİNDE 3 UYG 25-40 gr
SÜS BİTKİLERİ HER EKİM DÖNEMİNDE SULAMA SİSTEMLERİ İLE TOPRAĞA VERİL İR.DAMLAMA VEYA EDİLEN DOZ ARI BİR KAPTA ERİTİLİREK KULLANILIR 175-225 gr/da
TOHUM HAZIRLIĞI UYGULANACAK DOZ ÖNCE AYRI BİR KAPTA ERİTİLEREK NEMLENDİRME SUYUNA İLAVE EDİLEREK KULLANILIR
TARLA BİTKİLERİ
30-50 gr/ da
YAPRAKTAN UYGULAMA
SEBZELER
30-45 gr/da
MEYVELER
30-50 gr/ 100 LT SU
SÜS BİTKİLERİ
20-35 gr/ da

Bu dozlar tavsiye edilen dozlar olup bitkinin vejatatif evresine gore arttılır veya azaltılabilir. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.