Bitkiler yaşam döngüsü boyunca makro elementlerin yanında mikro elementlere de ihtiyaç duyar. Bazı durumlarda (aşırı sıcak ve soğuk stresi, kuraklık, toprakta tamponlanma vb.) mikro element alımları yavaşlar, bu gibi durumlarda dışarıdan bitkiye mikro element takviyesi gerekir, bunun için Dasol Combi ideal üründür. Mükemmel bir mikro element karışımı olan Dasol Combi her türlü bitki de iz element eksikliğini giderir.
Dasol Combi topraktan, yapraktan uygulanabilir bir ürün olup maksimum kalitede çiçek ve meyve yapısı elde edilmesini sağlar.
Dasol Combi içeriğinde bulunan iz elementler;
DEMİR: Büyüme ve klorofil sentezi için gerekli enerji transferini sağlar, klorofilin dönüşümü için mutlaka gereklidir, kloroplastik protein oluşumunda etkilidir, enzim ve koenzim görevi yapar, enzimlerin elektron transferi için gereklidir.
ÇİNKO: Auxin hormonu için gereklidir. Eksikliğinde vejetatif gelişim engellenir ve bitkinin su alımı yavaşlar. Karbonhidratların taşınması ve şekerin taşınmasında görev alır. Hormonal faaliyetler için gereklidir ve oksinin yapısal elementidir.
BOR: Cykotinin hormonunun sentezinde ve yeni hücrelerin oluşumunda, hücre zarının geçirgenliğinin artmasında etkilidir. Kalsiyumun taşınması
ve yerleştirilmesinde görev alır. Çekirdek oluşumu, meyve tutumu, polen sağlığı ve döllenebilme için gereklidir.
MOLİBDEN: Bitkilerdeki reaksiyonları düzenleyerek generatif ve vejetatif gelişmeyi dengeler. Enzim faaliyeti ile nitratın amonyuma indirgenmesini sağlayarak nitratın birikimini önler. N fiksasyonunda görev alır.
Fosfor metabolizması üzerinde etkilidir. Eksikliğinde organik fosfor, inorganik fosfora dönüşmektedir.
MANGAN: Mangan bitkide klorofil oluşumuna yardım eder. Bitkide enzimatik ve fizyolojik olaylarda katalizör görevi üstlenir. Karbonhidratların suya ve karbondioksite parçalanmasında ve solunum olaylarında görev almaktadır. Mangan noksanlığına en duyarlı bitki organı kloroplasttır. Mangan noksanlığında kloroplast oluşumu bozulur ve hücreler küçülür. Bitki bünyesinde aminoasitlere dönüşüm durur. Dokuların ve meyvelerin şeker seviyesi düşük kalır. Bu yüzden meyveler tatlanmaz ve meyve küçük kalır.
BAKIR: Bakır, klorofil oluşumu için gereklidir. Solunum için katalizördür, karbondioksit alımını düzenler, bu nedenlerle fotosentezde oldukça etkili bir elementtir. Bitki bünyesinde bakırın içeriği normalin altına düştüğünde bitkilerde generatif gelişim daha fazla etkilenir. Çiçeklerde deformasyon, renk bozukluğu, çiçek azlığı, hiç oluşmama veya çiçek atma gözlemlenebilir. Amino asitlerin ve enzimlerin oluşumunda azalma görülür.
ÜRÜN ÇEŞİDİ | UYGULAMA DOZLARI / 100 LT |
SERA SEBZELERİ | 100-150 gr |
AÇIK ALAN SEBZELERİ | 100-150 gr |
BAĞ | 150-200 gr |
ÇİLEK | 175-275 gr |
KAVUN - KARBUZ | 150-200 gr |
ELMA | 100-150 gr |
KAYISI | 50-100 gr |
KİRAZ - ŞEFTALİ | 50-100 gr |
NARENCİYE | 100-150 gr |
FINDIK - FISTIK |
100-150 gr |
MISIR | 150-200 gr/Da |
PATATES | 100-150 gr/Da |
ŞEKER PANCARI | 100-150 gr |
SOĞAN | 200 gr |
PAMUK | 300 gr |
TAHILLAR | 150-200 gr/Da |
AYÇİÇEĞİ | 100-150 gr/Da |
10-15 GÜN ARA İLE 2-3 UYGULAMA YAPARAK TEKRARLAYINIZ. |
Bu dozlar tavsiye edilen dozlar olup bitkinin vejatatif evresine gore arttılır veya azaltılabilir. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
supreme hoodie dhgate montblanc timewalker chronograph 9668 louis vuitton replica rolex day date diamond dial fake cartier santos 100 diamond chanel replica bags rolex yachtmaster gold bell and ross review prada replica handbags panerai luminor submersible firenze 1860 dubizzle watches abu dhabi fake chanel bags