İztar İztar Cafemag


Azot: Azot, bitkilerde yaprak ve gövde oluşumunu teşvik eder. Bitki bünyesindeki önemli fizyolojik fonksiyonları, ürün miktarını ve ürün kalitesini etkiler. Bitkilerde proteinin ana maddesi olup güneş enerjisini bitki için yarayışlı enerji haline dönüştüren klorofil maddesinin temel yapı taşıdır. Bitki yeşil aksamının gelişme döneminde fazla miktarda azot kullanır.

Magnezyum: Klorofilin yapısında yer alır ve bu nedenle bitkide fotosentez için çok önemlidir. Bu nedenle, eksikliği sonucunda bitkilerde gelişme zayıflar, tohum ve meyve oluşumu zayıflar, meyve dökülmesi fazlalaşır. Ayrıca, bitkide şeker, yağ ve nişasta oluşumuna katkıda bulunur.


ÜRÜN ÇEŞİDİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN 100 LT SU TOPRAKTAN DEKARA
SEBZELER DOMATES, BİBER, PATLICAN, HIYAR, KABAK MEYVE BAĞLAMA SONRASI VE MEYVE OLGUNLAŞMASI SINRASINDA 10-15 GÜN ARA İLE 3-4 UYGULAMA 200-300 cc 2 -3 LT
KAVUN, KARPUZ 200-300 cc 2 -3 LT
MEYVELER ELMA, ARMUT, KİRAZ, ŞEFTALİ, ERİK, AYVA MEYVE BAĞLAMA SONRASI VE MEYVE OLGUNLAŞMASI SINRASINDA 10-15 GÜN ARA İLE 3-4 UYGULAMA 200-300 cc 2 -3 LT
ZEYTİN   BÜYÜME DÖNEMİNDE 1-2 UYGULAMA 200-300 cc 2 -3 LT
NARENCiYE PORTAKAL, MANDALİNA, LiMON BÜYÜME DÖNEMİNDE 1-2 UYGULAMA 200-300 cc 2 -3 LT
SÜS BİTKİLERİ BÜYÜME DÖNEMİNDE 1-2 UYGULAMA 200-300 cc 2-3 LT
AÇIK TARLA BİTKİLERİ PANCAR, MISIR, AYÇiÇEGİ, PATATES, SOĞAN, DOMATES, FASULYE ÇAPA VE ÇİÇEKLENME DÖNEMİ ARASI 300-400 cc 2 -3 LT
TAHILLAR (BUĞDAY, ARPA VS.) KARDEŞLEME DÖNEMİNDE YABANCI OT İLAÇLARIYLA BİRLİKTE 200-300 cc 1 -2 LT
YEM BİTKİLERİ YONCA FİĞ, KORUNGA, ÜÇGÜL VE MAYDONOZ TÜM VEGETATİF DÖNEMLERDE(POTASYUM İLE KULLANMAYINIZ) 300-400 cc 1 -2 LT

Bu dozlar tavsiye edilen dozlar olup bitkinin vejatatif evresine gore arttılır veya azaltılabilir. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.