İztar PowerAmino


%20'lik tamamen bitkisel sebest durumda L-Aminoasitler içermektedir. Aminoasitler, proteinler parçası olan basit moleküllerdir ve zincirlerden oluşan karmaşık bir yapıya sahiptir. Tüm aminoasitler, Karbon, Hidrojen ve Oksijen ihtiva eder, aynı zamanda kükürt ve fosforda ihtiva eden amino asit çeşitleri vardır. Amino asit gurupları içerisinde bitkiler için çok önemli gruplardan birisi L-serbest amino asitlerdir. Dasol Power Amino %20 tamamen bitkisel kaynaklı olması sebebi ile alımı çok hızlı ve kolaydır.
Amino asit kullanmanın faydaları:
1- Stres faktörlerini minimize ederek bitkinin sağlıklı ve bol verim vermesi için.
2- Döllenme ve meyve oluşumunu esnasında oluşabilecek aksaklıkları engellemek için.
3- Köklerde aminoasitlerin oluşabilmesi için bir miktar enerji

kullanılır. Bitkinin ihtiyaç duyduğu aminoasitleri Dasol Power Amino %20 ile hazır verdiğimiz zaman biti kök kısmında harcamaz ve enerjisini diğer aktivitelerde kullanılır.
4- Amino asitlerin bir diğer özelliği ise iz-elementleri şelatlayarak bitki bünyesinde taşınmasını kolaylaştırmaktatır.
BİTKİLERİN İÇİN ÖNEMLİ VE YARAYIŞLI AMİNOAİTLER;
L-Glycine : Yüksek şelat gücü vardır, klofil oluşumu sağlar.
L-Glutamic asit: Yüksek şelat gücü vardır, klorofil oluşumunu sağlar, diğer aminoasitlerin alnınmasını sağlar.
L-Methionine: Meyve oluşumunu sağlar, besin alımını düzenler, protein metabolizmasını teşvik eder, kök gelişmesini arttırır.
L-Lysine: Polen verimini arttırarak döl tutmayı arttırır. Besin alımını düzenler, azor içerir.


ÜRÜN ÇEŞİDİ UYGULAMA ZAMANI TOPRAKTAN DEKARA YAPRAKTAN KULLANIM DOZU (100 LT SU)
AÇIK TARLA SEBZELERİ ; MARUL, KIVIRCIK, ISPANAK, PIRASA, HAVUÇ, KEREVİZ ŞAŞIRTMADAN İTİBAREN, GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1O GÜN ARA İLE 1-2 LT / Da 200-400 CC
SERA VE ÖRTÜALTi SEBZELERİ ; DOMATES, BİBER, PATLICAN, HIYAR, KABAK , KAVUN , KARPUZ ŞAŞIRTMADAN İTİBAREN, GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1O GÜN ARA İLE 1-2 LT / Da 200-400 CC
MEYVE AĞAÇLAR! ; ELMA, ARMUT, KİRAZ, ŞEFTALİ, ERİK, AYVA VEGETATİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1-2 HAFTA ARA İLE 500-B00 cc/ AĞAÇ 200-400 CC
MUZ MUZDA YENİLEME YAPILDIĞINDAN İTİBAREN 1 5 - 20 GÜN ARAYLA 1-2 LT / Da 200-400 CC
KİVİ MEYVE TUTUMUNDAN SONRA BAŞLAYARAK 15 - 20 GÜN ARAYLA 1-2 LT / Da 200-400 CC
BAĞ AKTİF GELİŞME DÖNEMİNDE 1-2 LT / Da 200-400 CC
ZEYTİN ÇİÇEKLENME DÖNEMİ ÖNCESİ VE MEYVE TUTUMU SONRASI 1-2 LT / Da 200-400 CC
NARENCİYE BAHAR SÜRGÜN GELİŞİMİ BOYUNCA 120 GÜN ARA İLE 2-3 UYGULAMA 1-2 LT / Da 200-400 CC
FINDIK - FISTIK AKTİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1-2 LT / Da 200-400 CC
ÇİLEK ŞAŞIRTMADAN İTİBAREN, VEGETATİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 2-3 UYGULAMA 1-2 LT / Da 200-400 CC
ŞEKER PANCARI, PATATES, HAVUÇ VEGETATİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1-2 LT / Da 200-400 CC
BUĞDAY, ARPA, ÇELTİK, MISIR, AYÇİÇEĞİ AKTİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1-2 LT / Da 200-400 CC
PAMUK AKTİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1-2 LT / Da 200-400 CC
YEM BİTKİLERİ YEM BİTKİLERİ YAPRAKLANDIKTAN SONRA VE HER BİÇİMDEN SONRA 1-2 LT / Da 200-400 CC
KAYISI 1-ÇİÇEKLER %5 AÇTIĞINDA , 2-ÇİÇEKLER %80 AÇTIĞINDA , 3-ÇİL DÖNEMİNDE 1-2 LT / Da 200-400 CC

Bu dozlar tavsiye edilen dozlar olup bitkinin vejatatif evresine gore arttılır veya azaltılabilir. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.