%20'lik tamamen bitkisel sebest durumda L-Aminoasitler içermektedir. Aminoasitler, proteinler parçası olan basit moleküllerdir ve zincirlerden oluşan karmaşık bir yapıya sahiptir. Tüm aminoasitler, Karbon, Hidrojen ve Oksijen ihtiva eder, aynı zamanda kükürt ve fosforda ihtiva eden amino asit çeşitleri vardır. Amino asit gurupları içerisinde bitkiler için çok önemli gruplardan birisi L-serbest amino asitlerdir. Dasol Power Amino %20 tamamen bitkisel kaynaklı olması sebebi ile alımı çok hızlı ve kolaydır.
Amino asit kullanmanın faydaları:
1- Stres faktörlerini minimize ederek bitkinin sağlıklı ve bol verim vermesi için.
2- Döllenme ve meyve oluşumunu esnasında oluşabilecek aksaklıkları engellemek için.
3- Köklerde aminoasitlerin oluşabilmesi için bir miktar enerji
kullanılır. Bitkinin ihtiyaç duyduğu aminoasitleri Dasol Power Amino %20 ile hazır verdiğimiz zaman biti kök kısmında harcamaz ve enerjisini diğer aktivitelerde kullanılır.
4- Amino asitlerin bir diğer özelliği ise iz-elementleri şelatlayarak bitki bünyesinde taşınmasını kolaylaştırmaktatır.
BİTKİLERİN İÇİN ÖNEMLİ VE YARAYIŞLI AMİNOAİTLER;
L-Glycine : Yüksek şelat gücü vardır, klofil oluşumu sağlar.
L-Glutamic asit: Yüksek şelat gücü vardır, klorofil oluşumunu sağlar, diğer aminoasitlerin alnınmasını sağlar.
L-Methionine: Meyve oluşumunu sağlar, besin alımını düzenler, protein metabolizmasını teşvik eder, kök gelişmesini arttırır.
L-Lysine: Polen verimini arttırarak döl tutmayı arttırır. Besin alımını düzenler, azor içerir.
ÜRÜN ÇEŞİDİ | UYGULAMA ZAMANI | TOPRAKTAN DEKARA | YAPRAKTAN KULLANIM DOZU (100 LT SU) |
AÇIK TARLA SEBZELERİ ; MARUL, KIVIRCIK, ISPANAK, PIRASA, HAVUÇ, KEREVİZ | ŞAŞIRTMADAN İTİBAREN, GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1O GÜN ARA İLE | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
SERA VE ÖRTÜALTi SEBZELERİ ; DOMATES, BİBER, PATLICAN, HIYAR, KABAK , KAVUN , KARPUZ | ŞAŞIRTMADAN İTİBAREN, GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1O GÜN ARA İLE | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
MEYVE AĞAÇLAR! ; ELMA, ARMUT, KİRAZ, ŞEFTALİ, ERİK, AYVA | VEGETATİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 1-2 HAFTA ARA İLE | 500-B00 cc/ AĞAÇ | 200-400 CC |
MUZ | MUZDA YENİLEME YAPILDIĞINDAN İTİBAREN 1 5 - 20 GÜN ARAYLA | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
KİVİ | MEYVE TUTUMUNDAN SONRA BAŞLAYARAK 15 - 20 GÜN ARAYLA | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
BAĞ | AKTİF GELİŞME DÖNEMİNDE | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
ZEYTİN | ÇİÇEKLENME DÖNEMİ ÖNCESİ VE MEYVE TUTUMU SONRASI | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
NARENCİYE | BAHAR SÜRGÜN GELİŞİMİ BOYUNCA 120 GÜN ARA İLE 2-3 UYGULAMA | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
FINDIK - FISTIK | AKTİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
ÇİLEK | ŞAŞIRTMADAN İTİBAREN, VEGETATİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA 2-3 UYGULAMA | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
ŞEKER PANCARI, PATATES, HAVUÇ | VEGETATİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
BUĞDAY, ARPA, ÇELTİK, MISIR, AYÇİÇEĞİ | AKTİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
PAMUK | AKTİF GELİŞME DÖNEMİ BOYUNCA | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
YEM BİTKİLERİ | YEM BİTKİLERİ YAPRAKLANDIKTAN SONRA VE HER BİÇİMDEN SONRA | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
KAYISI | 1-ÇİÇEKLER %5 AÇTIĞINDA , 2-ÇİÇEKLER %80 AÇTIĞINDA , 3-ÇİL DÖNEMİNDE | 1-2 LT / Da | 200-400 CC |
Bu dozlar tavsiye edilen dozlar olup bitkinin vejatatif evresine gore arttılır veya azaltılabilir. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
supreme hoodie dhgate montblanc timewalker chronograph 9668 louis vuitton replica rolex day date diamond dial fake cartier santos 100 diamond chanel replica bags rolex yachtmaster gold bell and ross review prada replica handbags panerai luminor submersible firenze 1860 dubizzle watches abu dhabi fake chanel bags