İztar Dasol Fosforo


  • İdeal oranlarda bitkilerde fosfor ihtiyacını karşılamak üzere kullanılan bir üründür. Üretiminde kullanılan özel organik şelatları ile bitki tarafından topraktan ve yapraktan fosfor alımı maksimize edilmiştir.
  • Fosforlu NPK gübrelemesi için ideal oranlarda olup içeriğindeki mikro elementleri ile de ideal bir gübredir.

Dasol Fosforodaki fosfor;
  • Enerji transferi yapmakta,
  • Nükleik asit oluşumunu sağlamakta,
  • Protein sentezine yardımcı olmaktadır.
  • Hücre zarı bileşimine (fosfolipidler) girmektedir.
  • Bitkide ideal çiçek oluşumu sağlamaktadır.

EKSİKLİĞİNDE BİTKİLERDE OLUŞAN BELİRTİLER:
  • Büyüme yavaşlar,
  • Yapraklar koyu yeşil renge dönüşür,
  • Antosiyan oluşumunu durdurur ve yaşlanmaya sebebiyet verir,
  • Kırmızı ve mor renkli bitkilerin renk oluşumunu durdurur,
  • Meyve kalitesi bozulur, dokularda ölümler gözükür,
  • Kılcal köklerin gelişmesi zayıf olur.
  • Tahıllarda kardeşlenme ve başaklanma olumsuz etkilenir.
  • Meyve ağaçlarında sürgün ve tomurcuk oluşumu zayıflar.
  • Narenciye ve diğer meyve ağaçlarında olgunlaşmadan önce meyve dökümleri gerçekleşir.
  • Sebzelerde çiçeklenme azalır, meyveler küçük ve kalitesiz olur.
  • Patates, pancar gibi yumrulu bitkilerde nekrotik lekeler oluşur ve devamında yaşlı yapraklar ölerek dökülürler. Yumrular olumsuz olarak etkilenir.
BİTKİLERDEKİ EKSİKLİKLERİN TEMEL NEDENİ:
  • Toprakta organik madde yetersizliği,
  • Soğuk ve rutubetli toprak koşulları,
  • Fosfor ancak fosfat anyonları formunda bitki tarafından alınabilir.
  • Kireçli, yüksek pH’lı ve asidik topraklarda fosfat anyonları toprakta bağlı kalır, bitki tarafından alınamazlar.
BİTKİ BÜNYESİNDEKİ DOĞRUDAN ETKİSİ:
Fosfor, bitkide enerji transferi yapan ATP’nin yapı taşında bulunur, aynı zamanda genetik özellikleri belirleyen DNA oluşumu için gereklidir.
EKSİKLİĞİNE DUYARLI BİTKİLER:
Sebzeler, meyve ağaçları, mısır, kışlık hububat ve bağ.

ÜRÜN ÇEŞİDİ UYGULAMA DOZLARI YAPRAKTAN / 100 LT TOPRAKTAN UYGULAMA
SERA SEBZELERİ 175-275 gr 250-300 gr / Da
AÇIK ALAN SEBZELERİ 175-275 gr 250-300 gr / Da
BAĞ 175-275 gr 250-300 gr / Da
ÇİLEK 175-275 gr 250-300 gr / Da
KAVUN - KARBUZ 175-275 gr 250-300 gr / Da
ELMA 250-350 gr 300-350 gr / Da
KAYISI 150-250 gr 200-250 gr / Da
KİRAZ - ŞEFTALİ 150-250 gr 200-250 gr / Da
NARENCİYE 200-300 gr 250-350 gr / Da

FINDIK - FISTIK

200-300 gr 250-350 gr / Da
MISIR 175-275 gr / Da 250-350 gr / Da
PATATES 175-275 gr / Da 250-350 gr / Da
ŞEKER PANCARI 200-300 gr 350-400 gr / Da
TÜTÜN 175/275 gr 250-300 gr / Da
PAMUK 175/275 gr 250-300 gr / Da
TAHILLAR 200-300 gr / Da 250-350 gr / Da
10-15 GÜN ARA İLE 2-3 UYGULAMA YAPARAK TEKRARLAYINIZ.

Bu dozlar tavsiye edilen dozlar olup bitkinin vejatatif evresine gore arttılır veya azaltılabilir. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.